30 Mart 2010 Salı

1 Mayıs ve Kamu-Sen

1 Mayıs işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü ile ilgili hazırlıklar yoğunlaşıyor. Edindiğimiz bilgilere göre bu yıl, akşam üzeri ve tek bir eylem şeklinde gerçekleşecek olan 1 Mayıs organizasyonuna Kamu-Sen ve Kamu-İş gibi sendikalar katılmıyorlar.

Kamu-Sen ve Kamu-İş sendikaların yöneticileri, emeğin yüzyıllar süren mücadelesi ve ödediği bedeller sonucunda elde ettiği sekiz saatlik çalışma, ücretli izin, hafta sonu tatili, sosyal sigorta, emeklilik hakkı vb. hakları önemsemediklerini böylece gösteriyorlar. Onlara göre tarihte verilen bu mücadelelerin hiçbir anlamı yoktur. O zamanlar yaşasalar, şimdiki gibi patronlara ve hükümetlere yakın durarak, ve cici çocuklar olarak bu hakları zaten almak varken, “mücadele” ile “eylem” ile bir işleri olmazdı.
Ancak ortada olan gerçek bu hükümet sendikaları (ki hükümet sendikası olmaları için başta hangi hükümetin olduğu farketmemektedir) hiçbir zaman hiçbir hak elde edememişlerdir. Bu tür sendikalar, mücadeleden kaçarak, başkalarının mücadele ile elde ettiği hakların üzerine oturmayı marifet saymaktadırlar. Kamu-Sen ve Kamu-İş’te örgütlü emekçilerin, uzlaşma ve mantık adına kendilerini sürekli uyutan, üyelikleri üzerinden statü elde edip şişinen işbirlikçi yöneticilere emekçinin ve emeğin ne demek olduğunu, mücadelenin nasıl olması gerektiğini öğretecekleri gün yakında gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder