1 Haziran 2009 Pazartesi

Koltuk Aşkı Bir Başka

UBP hükümeti kurar kurmaz ilk iş olarak kamu emekçilerinin hayat pahalılığı artışını budadı. Yaratılan kaynak ile yapılan icraat ise torpilli dostların makam ihtiyacını karşılamak üzere müdür, müsteşar atamalarını başlatmak oldu.

UBP bu atamaları yaparken birçok ilginç uygulamaya da imza attı. Örneğin bir önceki UBP hükümeti döneminde atanmış ama CTP tarafından görevden alınmamış bazı müdürler şimdiki hükümet tarafından görevden alındı. Diğer yandan halen müşavir maaaşı çeken UBP’li eski müdürler dururken  YENİ atamalar yapıldı.
Kendine özel atama kararı bekleyen bir çok kişinin turunculara büründüğü gözlerden kaçmazken, koltuk aşkı ile yanıp tutuşan ancak şansı olmadığını bilen bazıları ise kendilerini yeni atananlarla kıyaslayarak teselli buldu.
Siyasi bir mevki olan müdürlük mevkilerinin değişen hükümetlere göre değişmesi doğal kabul edilebilir. Ancak aynı partinin aynı makama birden fazla atama yapması ve yaratılan müşavirlik olanağı ile taraftarlarına emekli olmadan tatlı bir yaşam sürme fırsatı yaratması kabul edilemez. Diğer yandan milletvekilliği dahil böylesi siyasi mevkiler KİŞİSEL çıkarlarla değil HALKA HİZMET iddiası ile dolduruluyorsa, o zaman kendini topluma adamış kişilerin asgari ücret karşılığı da bu hizmeti verebileceğini düşünüyoruz. Yoksa amaç hizmet değil kişisel İKBAL mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder