1 Haziran 1996 Cumartesi

Çıkarken: ÇATI





Sevgili Arkadaşlar,
Şimdi ellerinizde tutmakta olduğunuz dergi, yoğun bir tartışma ve emek sürecinin sonucudur. Aylar öncesinden başlayan, “üreten, szöü olan herkesin rahatça kendini ifade edeceği bir dergi” arayışının somut bir ürünü de diyebiliriz ÇATI’ya.
Bu ilk sayıyı hayata geçirinceye kadar yaşadıklarımızı anlatmak çok da anlamlı değil. Çünkü anlamlı olan; bundan sonra hepbirlikte neler yapacağımızdır. Ülkemizin içinde bulunduğu “kördöğüşü” ancak; yakılacak ve yaşatılacak bilgi ışıklarıyla bir son bulacaktır. Bu da; kafa ve gönül birlikteliğiyle, en küçük bir bilgi kırıntısına bile sahip çıkmamızla mümkün olacaktır.

İşte ÇATI’nın amacı budur. Birleştirici olmak, koruyucu olmak, toplumumuzun bilgi birikiminin ve gençliğin kültürel ürünlerinin üst düzey bir yansıması olmak, barışı savunmak, kardeşliği savunmak ve bunların ürünlerini vermek, farklı görüşlerin birarada olabileceğini göstermek ve tüm bunların aynası, ÇATI’sı olmak için çıkıyor bu dergi.
Buyüzden de herkesten yazı istiyoruz; barışı seven herkesten, kardeşliği savunan herkesten. Ve tek sesli değil, çok sesli bir yapıya inanan herkesin sesini bu koroda, kendi sözleri ve bestesiyle dinlemekten mutluluk duyacağımızı belirtiyoruz.
Birleştirici ve kapsayıcı bir anlamı olduğu için ÇATI dedik adımıza. Yani bunu hedeflediğimiz için. altında kim olduğuna bakmaksızın herkesi koruduğu için ÇATI dedik adımıza ve herkesin ÇATI’sı olsun istedik bu dergi; seven, üreten ve paylaşan herkesin.
Eleştiriler (olumlu veya olumsuz) olacaktır, olmalı da. Bu bizi mutlu edecek. Çünkü; fikrimizi söylerken herkesin fikrini de dinlemek, bilmek istiyoruz. Bu yolla; düşünen yeni beyinlere ulaşacağımıza ve yeni fikirler üretilmesine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.
ÇATI’mızın daha birçok parçası eksik. Onlar da ancak sizlerin katılmasıyla tamamlanacaklar. Haydi gelin kardeşliğin, barışın, sevginin, hoşgörünün, birlikte üretimin, paylaşımın ÇATI’sına bir parça da siz ekleyin.
Dünyayı ve Kıbrıs’ı birlikte yaratalım.

ÇATI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder