1 Haziran 1996 Cumartesi

Üniversite mi Ticarethane mi?



Bildiğiniz gibi, DAÜ öğrencileri; demokratik ve anayasal haklarını kullanarak 28 Mart günü derslere girmeme kararı almışlardı.
Bu karar; özet olarak harçlara, ÖYK ve ÖTK’nın bağımlı yapısına, tüzükteki anti-demokratik maddelere, yurtların yapısına (yemek çıkmayışı, sağlıksız ortam vs.) sağlık “tesisinin” yetersizliğine bir tepkiydi. Ancak öğrencilerin bilmedikleri bir şey vardı. DAÜ bir şirketti. Hem de parayı verenin değil parayı alanın düdüğü çaldığı bir şirket. Öğrenci kendi parası ile rezil olacaktı. İstemezse okumasındı. Zaten istemeyenler, bugüne kadar ödedikleri harç paraları gözönünde bulundurularak, TC’ye bedava gönderildiler (ya da diğer bir deyişle sınır dışı edildiler).

Rektörün Maaşı 5000 Dolar
 DAÜ’deki “huzur ve güven” ortamını korumak amacı ile polis ve DAÜ yönetimi elele verdi ve tüm Mağusa bir karakol haline getirildi. Aramalar, tutuklamalar ve baskılar işin bundan sonraki yanıydı. Ve pek de örgütlü olmayan boykot 2. Günün sonunda ezildi. Ama ezilen boykot değil DEMOKRASİ, HUKUK VE HAK kavramlarıydı.
Bugün Per-Sen cengaverleri, öğrencinin harç paralarını DAÜ yönetiminden alarak çarşaf çarşaf bildiriler yayınlamakta, okulun en gerici kesimleri rahat rahat iş tutaarken, alternatif fikirli insanlar ağızlarını bile açamamaktadır. Çünkü:
* Vefakar ve cefakar DAÜ Ltd. Yönetimi görev başındadır.
* DAÜ’de demokrasi tüm kurum ve kuralları ile tıkır tıkır işlemektedir.
* DAÜ’de fikri hür, vicdanı hür bir gençlik yaratılmaktadır.

Aslında boykot, KKTC’nin bazı gerçeklerini göstermesi bakımından çok öğretici olmuştur. Bu ülkede ayakta kalan hiçbir şey yoktur. Böylece kimsenin bir şeyi yıkmasına da gerek kalmamıştır. Bu enkazı taşıyan tek şey GSMH’ya %9,8 katkısıyla DAÜ Ldt.’dir. ve ortada olan bir şey varsa, ülkemizin en büyük fabrikasında bir olumsuzluk istenmemektedir. Bir açık hava hapisanesinde yaşayan insanlar olarak, her yerde her şeyi yapabilirsiniz. Bağırın, çağırın, yürüyün, konuşma yapın ama ASLA DAÜ Ltd.’e dokunmayın.
Ha gitti ha gidecek bir VEKTÖR, “ben MİT’im, ben allah’ım bana kimse dokunamaz” diyen CİCİ bir “öğretim görevlisi”, buna rağmen KKTC’ye %9,8 gelir sağlayan bir mekanizma. 8000 öğrenci, bunların getirdiği paralar ve bir şehirlik kocaman bir şirket. Bu çok hassas bir yapı, dokunanın eli kırılır.

Kampüs Bütündür Bölünemez
 Per-Sen “DAÜ bizimdir” diye, dağa taşa yazılar yazıyor, ilanlar veriyor. Per-Senliler söylesinler o zaman; bu okulun öğrencisi bu okula para verecek, siz maaşlarınızı bu paralarla alacaksınız, giydiğiniz, yediğiniz, içtiğiniz bu paralarla ithal edilecek sonra siz çıkıp öğrencinin haklarına, taleplerine sırtınızı çevireceksiniz. Okulu öğrencinin parası ile inşa edecekler sonra okul sizin olacak. BU NE İŞTİR?
Şimdi Per-Sen’e yakışan sıfatı lütfen okuyucu seçsin:
a) Kıt kafalılar ordusu
b) Kurt kafalılar ordusu
c) Sahibinin uluyan sesi
d) Üç’ün biri (üç hilalin)
e) HEPSİ

Bazıları da “boykot gereksizdi”, “talepler uydurmaydı” diyorlar. Haklıdırlar. Şu alttaki tabloya bir bakın, siz olsanız hiç boykot yapar mıydınız?
1) TÜSİAD’ın açıklaması, dolar 100 bin TL olacak. Örneğin 2000 USD harç veren birinin harcı TL cinsinden 58,200,000 TL artacak. Ki 3800 USD’ye kadar harç verenler var.
2) Asgari ücret 14,500,000 TL oldu x12= İşte size Kıbrıslı öğrencilerin harcı
3) Okulda sağlık denetimi yok. Kantinler pis ve pahalı
4) Kopleks bir sağlık tesisi yok. Tesisimizin ünü yanlış verilen ilaçlardan ve sıra beklerken çıkan kavgalardan geliyor.
5) Yurtlarda yemek yok, su yok
6) 3-4 ayda bir otobüse zam. Ne gam. Okuyoruz zaman zaman
7) Öğrenci yönetimde söz sahibi. Hatta fazla sözü olanlar konuşmaları için TC’ye bedava gönderiliyorlar. (Öğrencinin gerçek ve en bi has temsilcileri) yalnız şir şey yapmamak için azami dikkat içindeler.
8) DAÜ özerk. Devlet bile karışmıyor. Polisle kendi özel baplantılarını kendi kuruyor. Polis bakanlar kurulunu dinlemiyor, DAÜ LTD’i dinliyor.
9) DAÜ parasız, zenginler için bu harçlar para mı?
10) Demokratiklik içinde biraz erken. Tek kusuru da bu. Tabii kusur denilebilirse.

Şimdi tüm bu “huzur ve güven” ortamında “akademik” eğitimi engelleyecek davranışlarda bulunanlara ne derler?
TE-RÖ-RİST!
Kimsenin hiçbir şüphesi olmasın. DAÜ dimdiik ayaktadır. Nazar değmesin.
DAÜ Ltd. KKTC’nin bekaası için şarttır. Allah kolaylık versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder