1 Eylül 2009 Salı

“Göç Yasası” Yeniden Gündemde: Gitti Geldi Aynısı

CTP-ÖRP Hükümetinin son aylarında yasalaştırılmak amacıyla Meclis’e taşınan, ancak tüm sendikalardan tepki çekerek gerevlerle karşılanan “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı” bu kez de UBP tarafından Meclis’e getirildi.
Yasa’nın içeriğinden cümle kuruluşlarına kadar, CTP tarafından hazırlanan versiyondan HİÇBİR farklılığı olmadığı dikkat çekiyor. Hatırlanacağı gibi bu yasa; toplu sözleşme ile hak ilerletilmesine karşı engel olduğu, kamu emekçilerinin maaşlarını astronomik olarak düşürmeyi hedeflediği ve ek çalışma durumunda ödenecek olan ücreti azalttığı için sendikal kamuoyunda GÖÇ YASASI olarak isimlendirilmişti. Sendikaların bu yasaya karşı yürüttüğü eylemlere tam destek veren UBP’nin şimdi aynı yasayı aynı içerikle geçirmeyi hedeflemesi, utanmazca yalan söyleyebileceğinin yeni bir örneği olmuştur. Tam da bunun benzeri bir tavırla geçmişte bu yasayı geçirmek için sendikalarla kavgaya tutuşan CTP, şimdi UBP’nin geçireceği yasaya karşı olduğunu ilan edebilmektedir.
Biz emekçilerin haklarını umursamayan ama hükümet olabilmek için her türlü yalanı söyleyen bu partiler, sendikalarımızı yönetmeye devam ettiği sürece, sağlıklı bir mücadele yürütebilmemiz zordur. Kamu emekçileri olarak bir yandan Göç Yasası’na karşı mücadele ederken, diğer yandan da, seçimsel çıkarlarından başka birşey düşünmeyen partileri sendikalarımızın dışına atmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder