1 Nisan 2010 Perşembe

8 Mart ve Sendikalarımızın Hali

Bir 8 Mart daha geride kaldı. Ne yazık ki 8 Mart, hem sendikalar açısından hem de bazı kadın örgütleri açısından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gölgesinde kaldı. Bir çok kadın örgütü, 8 Mart dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinliklerde açıkca cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik hareket etti. Ve bir çok sendika 8 Mart’ta etkinlik dahi gerçekleştirmedi! Düzenlenen etkinliklerden bir çoğu, erkek egemen sistemin bakış açısına ve kadına biçtiği role uygun bir şekilde “Evlilikte Mutluluk”, “Aile”, “Çocuk” vs. temalarından öteye gidemedi. 

Diğer yandan UBP hükümeti 8 Mart’ta da sendikaları kendine yandaş olanlar ve olmayanlar olarak ayırmaya devam etti.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle organize etmek istediği etkinliğe gerekçeler uydurarak izin vermeyen UBP kontrolündeki Personel Dairesi, Kamu-Sen'in etkinliğine izin verdi.
Aldığımız bilgilere göre KTAMS’ın, 8 Mart dolayısıyla düzenleyeceği seminer ve söyleşiye  kadın emekçilerin idari izinli olarak katılması için  Personel Dairesi'ne yaptığı başvuru kabul edilmezken; Kamu-Sen'in "Dünya ve Kıbrıs'ta Kadın'ın Konumu" konulu paneline katılacak olan emekçiler Personel Dairesi tarafından idari izinli sayıldı. Personel Dairesi'nin bu uygulaması bizim tarafımızdan kendisine yakın olan sendikanın kollanması olarak yorumlanmıştır. Bu olay ne hazindir ki sarı sendikacılığın da tescili olmuştur.
Kamu Emekçisi olarak, Kamu-Sen üyesi emekçileri değil ama Kamu-Sen yönetimini böylesi bir olumsuzluğa ortak oldukları için kınıyor UBP'ye yakın tavaırlarından derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Kamu-Sen üyesi emekçi dostlarımıza da sendikalarının hükümet sendikası haline getirilmesine izin vermemesi çağrısı yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder